Så fungerar det

Bokning och frågor
När ni vill boka en fotografering mailar eller ringer ni till mig så bokar vi en tid och plats. Jag skickar då över en prislista till er där ni även finner bra info kring fotograferingen. Har ni frågor och funderingar kring något så gör ni på samma sätt. Ni når mig på christin @ sylvander.nu eller 070 – 999 26 11.

Plats för fotografering
Utomhus, hemma hos er eller i studio. Har ni en favoritplats ni vill att vi ses vid så gör vi det. Annars har jag förslag på platser för fotograferingen. Jag fotograferar även hemma hos er om ni tycker det är bättre. Det är att föredra om modellen är mycket liten. Vi har bästa förutsättningar för bra foton när de allra minsta känner sig trygga och det gör de ofta i hemmamiljön. Ni har även alla prylar till barnet hemma som ni slipper släpa med er. Ni är också välkomna till min studio i Sundbyberg.

Avbokning
Vid avbokning senare än 48 timmar tillkommer en avgift på 400 kr. Undantaget är sjukdom.

Väder
Har vi bokat fotografering utomhus och det regnar bokar vi en ny tid för fotografering. Vi hörs alltid på morgonen för att stämma av vädret om det är osäkert.

Klädtips
Är ni flera som ska fotograferas är det fint om ni matchar era kläder med varandra. Välj gärna ljusa färger. Undvik för mycket mönster på kläderna. Undvik även för mycket text och figurer. Har ni frågor är det bara att höra av er.

Avtal
Jag skriver alltid ett avtal med mina brudpar. Detta för både min och er trygghet skull. I avtalet står det bland annat vilken typ av fotografering vi kommit överens om, vad som ingår, info om pris, leverans, marknadsföring, användning och publicering av bilderna.

Fotosession
Jag eftersträvar naturligt glada bilder. Barn tycker om att leka, därför har jag en del lekar förberedda till fotograferingen som jag använder mig av när det är lämpligt, just för att locka fram äkta glädje i bilderna. Fotostunden tar ca 1 timme och vi tar det i barnens takt. För mig är det viktigt att lyssna på vad barnen vill och inte vill. Vi leker hellre fram glada bilder än att muta. Både stora och små ska få en fin upplevelse under fotograferingen så ni kan ha glada minnen när ni tittar på era investerade bilder.

Betalning
Ni betalar kostnaden för fotograferingen direkt efter när vi är klara. Ni betalar smidigast med swish (123 291 90 58) men det fungerar även med kort om ni säger till i förväg. Jag tar inte kontanter. Betalningen av produkterna kan delas upp på två tillfällen om ni vill. Första betalningen görs vid beställningen under bildvisningen. Sista delbetalningen görs när ni hämtar produkterna.

Bildvisning
Efter fotograferingen bokar vi in en tid för bildvisning, ca 2 veckor efter er fotografering. Till dess är det jättebra om ni är förberedda och har tänkt igenom ungefär vilka produkter ni vill investera i. Tagit mått hemma för att se vilka storlekar som passar era väggar hemma. Vi tittar på alla utvalda bilder (mellan 30 och 40 st) tillsammans. Vi betygsätter bilderna och kommer fram till vilka som är era favoriter. Vi tittar även på vilka produkter som passar er och era bilder bäst och som ni vill investera i. Ni känner och klämmer på urvalet som finns.

Leverans
Leverans av produkterna sker 2-8 veckor efter er beställning är gjord. Ni får de digitala bilderna i både färg och svartvitt. Digitala bilder levereras på usb-minne. Hela leveransen hämtas upp i studion på Kavaljersbacken 2.

Tips för framkallning och förstoring
Jag rekommenderar er att framkalla era bilder hos Crimson.se. De levererar alltid högsta kvalitet. Oavsett var ni beställer era bilder så var nog med att inte låta företaget autoredigera era bilder. Autoredigering är ofta förvalt vid beställning så detta val måste alltså tas bort. Jag har redigerat bilderna så som de ska vara och bilderna får fel färger och kontrast när man redigerar dem ytterligare en gång. Hos Crimson.se heter detta val “Rör inte min bild”. Jag väljer alltid matt papper, det utstrålar mer lyx och kvalitet. Men det är en smaksak och ni gör som ni vill.

Användning och Publicering
Ni får använda bilderna som ni vill så länge det är för privat bruk. Framkalla så många exemplar ni vill till familj och vänner. Ni får publicera bilderna i era privata sociala medier. Vid publicering ska ”Fotograf Christin Sylvander” alltid anges som bildtext eller kommentar till bilden. Det ni inte får göra är att ändra bilderna på något sätt, tex. redigera eller beskära dem. Ni får heller inte kopiera eller på något sätt spara bilder som jag publicerat på Fotograf Christin Sylvanders webbplats, instagram, facebook-sida eller visar i urvalet. Detta betraktas som bildstöld och faktureras enligt SFF:s prislista.

Marknadsföring
Jag blir jätteglad om jag får publicera era bilder. Alltså lägga upp bilderna på min blogg, facebook och instagram. Men det är något som ni själva bestämmer över så klart. Och jag respekterar så klart er önskan.

Bilderna sparas
Bilderna sparas upp till två år efter fotograferingsdatum. Så om ni vill göra efterbeställningar går detta att göra minst två år efter fotograferingen. Vi bokar då in en bildvisningen igen för att kika på vilka bilder och produkter ni vill investera i.