Porträttfotografering på Värmdö

Ute på Värmdö, eller rättare sagt förbi Värmdö och ute på Djurö, eller närmare bestämt förbi Djurö och ute på Vindö… Där bor Iris och Åke i en liten röd stuga.

IMG_4643-Redigera-2

Jag var ute hos dem en eftermiddag i slutet av juni. Skönt väder så trädgården visade sig från sin allra bästa sida.

IoÅ_3

På tomten fanns både växthus, kompost och annan odlad mark. En gäststuga, förråd, verkstad med alla världens maskiner, verktyg och prylar, massor av ved och så ett café där barnbarnen serverar diverse olika läckerheter. I växthuset sätter Iris & Åke sin allra första potatis och varje år är det en liten ritual när första potatisen ska sättas, och tas upp så klart.

IoÅ_5

Vad passar bättre än att ta några foton när de står inne i sitt ompysslade växthus. “Men skyyynda dig. Det är jättevarmt här inne.” fick jag höra. 🙂

IoÅ_7

IoÅ_4

IoÅ_2

Det syns att Iris och Åke tycker om att pyssla i trädgården. Inga trädgårdstomtar syns till men väl ett fågelhus där fåglarna träffas och har fest och så blommor och grönsaker lite var stans.

IMG_4730-Redigera-2

IMG_4744-Redigera-2

IoÅ_1

Det blev många skratt denna eftermiddag. Speciellt när jag föreslog att de skulle stå mitt emot varandra och hålla i händerna. Då utbrast Åke på bredaste stockholmska: “Vi ju inget j-la brudpar heller.” och skrattade så det ekade över hela tomten.

IMG_4718-Redigera

IMG_4710-Redigera

Så härligt att se deras värme och kärlek till varandra. Så samspelta och så roligt de har ihop.

IMG_4828-Redigera

IMG_4789-Redigera

Tack för att jag fick en mysig och rolig stund tillsammans med er. 🙂

IoÅ_6