Hemma hos familjen Huetson – familjefotografering Bromma

Nora öppnade dörren när jag ringde på hemma hos familjen Huetson i Bromma. Sen försvann hon. Jag tog ett kliv in och hälsade på alla jag såg. Gav ett stort leende åt Alex och sa “Heeeej Alex!” Men det var inte lika kul tyckte han – Alex började darra på underläppen. Jag backade och satte mig på huk och pratade lite med Nora istället. Så kan det ju vara när en okänd människa dyker upp hemma. Läskigt! Då gäller det att vara lite smidig. Alltid på barnens villkor.

IMG_9637-fotografsundbyberg

När jag har hemma-hos-fotograferingar går vi först en liten runda i hemmet för att kolla ut bästa fotoplatsen. Nora hade en stooor säng bredvid sin egen säng i sitt rum. Vit vägg bakom. Det blev perfekt.

IMG_9617-barnfotografsundbyberg

Vi tog bort några planscher hon hade på väggen som störde i bakgrunden. Och så riggade jag mina prylar. Jag tar alltid med en blixt som jag sätter på ett stativ. Riktar den bakåt, uppåt mot tak och vägg. Då får vi ett fint jämnt ljus i rummet.

fotografstockholm

Sen var det bara att ta plats i fotostudion. Några titt-ut-lekar fungerar fint på småttingar som Alex. Bara man tar det i hans takt. Det är alltid barnen som styr takten – inte för närgånget i början.

fotografsundbybergbarnfotografstockholmIMG_9679-fotografchristinsylvanderbarnfotografsundbybergIMG_9768-familjefotografstockholmIMG_9591-barnfotografstockholm

Vi fick verkligen till superhärliga bilder tycker jag. Vad tycker ni?

Vill ni också boka en hemma-hos-fotografering gör ni det här.